Er kunnen verschillende redenen zijn dat kinderen niet zelfstandig naar school kunnen.

Leerlingenvervoer

Er kunnen verschillende redenen zijn dat kinderen niet zelfstandig naar school kunnen. Een school kan ver van huis liggen, ouders kunnen het kind niet begeleiden of het kind heeft beperking. In deze gevallen voorziet Taxicentrale Sittard-Geleen u van leerlingenvervoer. Normaliter zal leerlingenvervoer geregeld worden door de gemeente waar woont. Daarbij zal een gemeente bepaalde eisen stellen of uw kind recht heeft op leerlingenvervoer.

 

De regels omtrent leerlingenvervoer kunnen daarom per gemeente verschillen. Bij kinderen met een beperking zal leerlingenvervoer gemakkelijker geaccepteerd worden door de gemeente dan kinderen die van leerlingenvervoer gebruikmaken vanwege de afstand. Meestal zal een kind tenminste zes kilometer van school moeten wonen.

 

U zult begrijpen dat leerlingenvervoer een bepaalde opleiding en expertise van de chauffeur vraagt. Onze chauffeurs voor leerlingenvervoer zijn gedegen opgeleid en houden rekening met de eventuele beperkingen van uw kind. In de meeste gevallen zal uw kind door een vaste chauffeur worden gereden. Zo weet u zeker dat uw kind veilig en comfortabel naar school zal worden vervoerd door een bekende chauffeur.

Call Now ButtonBel nu! 0650618160